Nederlands / Fran├žais

Cultuur aan zee, een zee aan cultuur

U wil uw leerlingen de kans geven een educatieve week met elkaar door te brengen op een geschikte locatie. U wil hen natuurlijk zoveel als mogelijk bijbrengen, dus ook de inhoud is belangrijk. Over zeeklassen heeft u ongetwijfeld al gehoord, iets wat ook in ons verblijfcentrum mogelijk is. De term cultuurklassen wordt al minder vaak gebruikt, en blijft voor velen een wat vaag gegeven.

Maar nu, hoe fantastisch zou het niet zijn deze twee te kunnen combineren? Dat kan vanaf nu in het Erkend Verblijfcentrum Het Galjoen, waar u begeleid wordt in het zoeken naar het perfect programma op maat om uw leerlingen warm te maken voor cultuur, en om hen tegelijkertijd ook op een educatieve wijze aan zee te laten verblijven.

Wij als medewerkers van het Erkend Jeugdverblijfcentrum Het Galjoen, zijn op steeds op zoek naar een optimale invulling van de accommodaties. Zo bieden we niet enkel een kampgelegenheid voor jeugdverenigingen of een vakantieverblijf voor groepen, maar ook geven we scholen de mogelijkheid op betaalbare zeeklassen/cultuurklassen te komen. U zult echter wel begrijpen dat het najaar en het vroege voorjaar wat moeilijk ligt qua zeeklassen.

We willen u en uw leerlingen de kans geven om in eigen land een cultuurweek aan zee te organiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld werken rond de ontstaansgeschiedenis van de Belgische kustzone, zoals wij die nu kennen. We liggen op het grondgebied De Haan, waar nog het meest te zien is hoe het er vroeger geweest is, qua inplanting en architectuur. Ook kunt u werken rond Kunst in het algemeen, kunstenaars aan zee, ontwikkeling van Brugge, ...

Er bevinden zich enkele bijzondere musea in de buurt: Mu.Zee en het Ensorhuis in Oostende, het Permekemuseum in Jabbeke (+-8 km), de Brugse Musea (Groeninge, Memling, Gruuthuuse, … op +- 18 km), het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg. Uiteraard is er nog veel meer. Dit kunt u dus combineren met educatieve sessies ivm de zee, de visserij, de havens, enz.

Voor de invulling van uw programma kunt u een beroep op ons doen, we helpen u graag met tips en info.

VZW Het Galjoen beschikt over twee ruime gebouwen, elk met een eigen keuken (voor de zelfkookgroepen), eetzaaltjes en ruimtes om activiteiten in te houden. De slaapgelegenheden zijn opgedeeld in kamers (1 tot 6 bedden) en kleine zaaltjes (8 - 9 bedden).